Ondanks de enorme blijdschap, zien veel ondernemers ook uitdagingen en maakt iedereen zijn eigen afweging. Uiteraard zijn ondernemers blij en gaan ze er voor, maar clubs zijn 16 maanden gesloten geweest, elke persconferentie was de boodschap clubs en discotheken blijven gesloten, ook als er verruimingen werden aangekondigd. Er is flink gesaneerd en van vrijwel alle personeelsleden is afscheid genomen.  Het is oprecht een uitdaging om een bedrijfssector als deze weer zo snel op gang te krijgen midden in de zomer met veel concurrerende alternatieven voor je doelgroep. Steeds meer zaken zullen de komende periode open gaan. Mogelijk in de steden wat meer dan in de gebieden waar er minder testlocaties zijn. Een ding is zeker de sector wil zo snel mogelijk van het testen voor toegang af.

Op dit moment is een coronatoegangsbewijs de enige optie om open te kunnen en dat lijkt niet voor elke onderneming een haalbare kaart.
Veel jongeren moeten zich nog laten testen, omdat ze nog niet (volledig) gevaccineerd zijn.

We verwachten dat veel jongeren er zich niet bewust van zijn dat er een test nodig is van een speciale testlocatie. We sluiten niet uit dat er jongeren zijn die met negatieve test of vaccinatie bewijs gewoon toegang denken te kunnen krijgen. Er zijn locaties waar je meer dan een half uur moet rijden om bij een aangewezen testlocatie te komen. Het is onzeker of alle bezoekers dat voor een clubavond over hebben.  Misschien een keer, maar voor de komende weken, midden in de zomer, is dat niet vanzelfsprekend. Bovendien voorzien ondernemers – ondanks meerdere testlocaties in Amsterdam – een uitdaging m.b.t. de capaciteit en lange wachtrijen bij de testlocaties.  In het eerste weekend van 26 juni zal het nog te doen zijn, maar vanaf juli als er meerdere events en festivals gepland zijn zal er een run zijn op testen. Heeft iedereen dit er voor over is de vraag.